Arki

Arki. Miltä tämä sana sinusta kuulostaa? Millaisia mielleyhtymiä se sinulle tuottaa? Ovatko ajatuksesi arjesta positiivisia vai negatiivisia? Monelle arki kuulostaa negatiivissävytteiseltä, koska se saattaa pitää sisällään esimerkiksi kiirettä tai stressiä. Näin ei kuitenkaan pitäisi olla, koska arki on loppujen lopuksi sitä aikaa, jota elämme.

Arjessa elämistä

hyvä ravintoYksi tärkeä osa-alue arkea ja arjessa jaksamista on hyvä ravinto. Itsensä ravitseminen kunnolla ja terveellisesti auttaa jaksamaan arjen haasteissa. Arkiruoka sanana kuulostaa kuitenkin tylsältä. Yleensä siihen yhdistetään mauton kouluruoka tai työpaikkaruokalan meluinen ympäristö. Tyypillisiä mielleyhtymiä ovat myös einekset ja muut nopeasti laitettavat valmisruoat. Arkiruoan ei kuitenkaan tarvitse olla tätä, vaan arjen lounas- tai illallishetken – on se sitten työtovereiden seurassa tai perheen parissa – tulisi olla rentouttava ja nautinnollinen hetki. Ala siis panostaa näihin hetkiin ja valmista itsellesi ja perheellesi maittavia Arkiruokia.

Koska arki on jokapäiväistä elämää, sen ei pitäisi olla negatiivissävytteistä eikä vain töistä suoriutumista, kiirettä ja stressiä ja viikonlopun odottamista. Tärkeintä olisi pystyä nauttimaan hetkestä ja jokaisesta päivästä kuin tulevasta viikonlopusta.

Elämistä hetkessä

Elämistä-hetkessäHetkessä eläminen on haastavaa tämän päivän hektisessä maailmassa, jossa meiltä vaaditaan paljon ja meillä on monta rautaa tulessa koko ajan. Työelämässä vaaditaan suunnitelmallisuutta ja tiettyihin tavoitteisiin pääsemistä. Yksityiselämässäkin voi olla samantapaisia paineita suunnitella esimerkiksi seuraavan viikonloput menot tai seuraavan viikon arkiruokalista. Tärkeintä olisi kuitenkin pystyä luomaan tasapaino kaiken kiireen keskelle ja hengittää syvään.

Arki mielletään usein stressaavaksi työviikoksi maanantaista perjantaihin, jolloin jopa sellaisesta perustarpeesta kuin ruoasta tulee vain arkiruokaa sen sijaan, että se olisi maittavaa ja terveellistä ruokaa. Arjen keskellä olisi tärkeää pystyä pysähtymään ja nauttimaan hetkestä kuin hetkestä, koska arki on loppujen lopuksi sitä jokapäiväistä elämää, jota elämme.